תיקון 4 לחוק חדלות פירעון- עיכוב הליכים לחברה והשארת החברה בידי הבעלים
מלחמת חרבות ברזל מביאה איתה מורכבות עסקית משמעותית לבעלי עסקים וחברות. עיקר הקושי מתבטא בתזרים, וכן בירידת נפח המכירות. ההתחייבויות מצד שני, נשארו אותן התחייבויות. הדבר כאמור, מביא לסחרור לבית העסק או לחברה.
בית המשפט ער לסחרור הכלכלי אליו נקלעו חברות עקב המלחמה. חברות רבות ובתי עסק לא רוצים להיכנס להליך חדלות פרעון עקב אירוע נקודתי ולכן תיקון לחוק חדלות פרעון 4, הליך טרום חדלות פרעון, שבו מוצע הסדר לנושי החברה בפיקוח בית המשפט- נמצא מתאים מאוד לסוגיה. אנו מוצאים את הליך זה אפקטיבי פי כמה על פני הליך של פירוק החברה.
תיקון 4 לחוק חדלות פרעון שחוקק בתקופת הקורונה, מוצא רלוונטיות יתרה בתקופה בה אנחנו נמצאים. הוא מעניק מספר יתרונות משמעותיים לחברה ולבעלי העסק:
- עיכוב הליכים לחברה, החברה נהנית מהגנה מפני נושים במהלכו תפעל לגיבוש הסדרי חוב עם נושיה.
- החברה נשארת בידי בעל השליטה בה ולא מופקעת מבעליה בשונה מהליכי חדלות פירעון קלאסיים.
- החברה מגישה לבית המשפט תכנית להבראתה הכלכלית, ויחד עם מנהל הסדר שממונה לה מטעם בית המשפט יוצאת מהתקופה מחוזקת.
במאמר הבא נספר על תיקון 4 לחוק ועל האפשרויות שהוא מציע לחברות המצויות בסחרור כלכלי, כתחליף להליך חדלות פירעון קלאסי על המשמעויות שלו.
מהו תיקון 4 לחוק חדלות פירעון?
תיקון מספר 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף ביום 18.3.21 נחקק בבסיסו כדי להקל על חברות ויחידים שנקלעו לסחרור כלכלי עקב מגפת הקורונה. מאז חוקק, החוק זוכה להארכות תוקף מעת לעת. התיקון לחוק מרחיב את רעיון השיקום הכלכלי באמצעות יצירת מנגנון נוח של עיכוב הליכים למשך ארבעה חודשים לשם גיבוש הסדר חוב- מה שנותן לעסקים וחברות וגם ליחידים את האפשרות שלא להכנס כלל לפרוצדורת חדלות פירעון מלאה.
המחוקק ובית המשפט שמים לנגד עיניהם בבואם לאשר בקשה לעיכוב הליכים לפי תיקון 4 לחוק את סיכוי החברה/היחיד להמשך פעילות כלכלית על משמעויותיה- תמורה גבוה יותר לנושים מאשר בהליך חדלות פירעון, המשך העסקת עובדים, הגנה מפני נושים במהלך התקופה וכל היוצא בכך.
אם נבחן זאת בעיניים משפטיות כלכליות- הליך של הסדר נושים באמצעות תיקון 4, הליך טרום פירוק, הוא הליך שמקבל חשיבות רבה בתקופת המלחמה בה אנו נמצאים ויכול לסייע לחברות רבות ועסקים שנקלעו לסחרור כלכלי משמעותי לצלוח את התקופה בה אנחנו נמצאים.
ומה היתרון לנושים? הליך מסוג זה יניב להם תמורה גבוה פי כמה מונים מאשר הליך פירוק של חברה, לסיכום, כמובן שפנים לכאן ולכאן, וכל תיק על נסיבותיו ידון לגופו.
חשוב לדעת שהגשת החברה להליך מסוג זה אינה אוטומטית ובית המשפט עומד ובוחן היטב את סיכויי החברה להבריא בתום התקופה בבואו להכריע בבקשה לעיכוב הליכים לפי תיקון 4, ולא להעדיף את פירוק החברה על פני מתווה זה.
אם אתם או החברה בבעלותכם מצויים במערבולת עסקית, עו"ד גיא סרוסי עומד לרשותכם, כדי להחזיר אתכם למסלול באחריות הנדרשת. יחד נצלח את המשבר אליו נקלעתם, תוך הגנה מפני הנושים השונים.
צרו איתנו עכשיו קשר באחת הדרכים הבאות:
1. התקשרו עכשיו למספר 03-6016565 או ישירות לנייד 052-5253237
2. שלחו לנו מייל [email protected] עם השם והטלפון שלכם וניצור אתכם קשר בהקדם.
3. מלאו את הפרטים כאן בתיבה וניצור איתכם קשר בהקדם.