תקנות crs

האם משקיעי הקריפטו על כוונת רשויות האכיפה? תקנות crs עתידות להיכנס לתוקף.

האם משקיעי הקריפטו על כוונת רשויות האכיפה? תקנות crs עתידות להיכנס לתוקף

תקנות ה-CRS עתידות להיכנס לתוקף- האם למשקיעי הקריפטו יש חשיפה מול רשות המיסים?

פרסומים שונים, שמגיעים בצרורות מכיוון רשויות המס צריכים להטריד את משקיעי הקריפטו. הפרסומים מעלים תהיות באשר לכוונת רשויות האכיפה ויכולתן לפעול לאכיפת חובת הדיווח וגביית המס מציבור המשקיעים במטבעות דיגיטליים ובביטקוין. עו"ד גיא סרוסי, יו"ר (משותף) וועדת קריפטו ומטבעות דיגיטליים במחוז מרכז בלשכת עורכי הדין, מסביר את המצב החדש.

לאורך השנים חקירת מפורסמים שהיו מעורבים לכאורה בפרשיות שחיתות והונאה זכו תמיד לתהודה רבה ולרעש גדול. אין פלא, כי פרסום המערב פרשיות אלו עם הונאת משקיעים בתחום המטבעות הדיגיטליים והביטקוין זוכה מיד לפרסום נרחב.

 

לאחרונה נשמעים קולות בדבר חקירות שהתנהלו לאחרונה, שעשויות להבשיל לכתבי אישום בקרוב כנגד משקיעי שאינם מעורבים בפרשיות כלשהן, ואשר האישום כנגדם כולל אי דיווח על החזקה ועל רווחים ממסחר בביטקוין ומטבעות דיגיטליים, מעלה תהיות באשר להרחבת פעולות האכיפה בתחום.

לכך צריך להוסיף את הפעולות של רשות המסים על סמך מידע שהתקבל בידה בעקבות הפעלת תקן CRS (Common Reporting Standard), והנה לנו הצטברות פרסומים המעלה תהיות באשר לתחילתן של פעילות אכיפה המתבצעות מתחת לפני השטח.

סביר להניח, שמרבית המשקיעים במטבעות דיגיטליים מעולם לא שמעו על דבר קיומו של תקן CRS. מדובר במנגנון אשר נועד להעברת מידע בין מדינות, המחייב מוסדות פיננסיים לאסוף מידע בקשר כספים של תושבים זרים לצורך העברות למדינות התושבות הרלבנטיות, למטרות אכיפת מס.

ככל הידוע לנו, עד היום נעשה שימוש בנוהל CRS להעברת מידע בנקאי בלבד, כלומר מידע על חשבונות בנק של תושבים זרים למדינות האם שלהם. זהו גם המידע שהתפרסם לאחרונה בדבר חקירתם של 20 תושבי ישראל שהחזיקו מעל 85 מיליון שקלים בחשבונות זרים. אך חשוב לשים לב לכך, שנוהל CRS עשוי להיות מופעל גם בנוגע למשקיעים במטבעות דיגיטליים וביטקוין!

מרבית פעולות המסחר במטבעות דיגיטליים וביטקוין, מתבצעת כיום בפלטפורמות מסחר מסודרות, בורסות הפועלות בתחומי מדינות שונות. בורסות אלו עשויות להיחשב כמוסד פיננסי לעניין תקן CRS, ועל כן עשויות להיות מחויבות – גם בדיעבד – במסירת מידע מכוח תקן CRS. כלומר שכל פעולה דוגמת רכישת ביטקוין, או המרת ביטקוין באת'ריום, USDT, סולנה וכל מטבע אחר, עשויה להיות כפופה לחובת הדיווח של אותה הבורסה.

עו"ד גיא סרוסי ראש ועדת מטבעות קריפוטגרפים במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין

מספר המדינות החתומות על ה CRS הולך וגדל, וכולל בתוכו לא מעט מדינות שנחשבו באופן מסורתי למקלטי מס. כך לדוגמה ניתן להזכיר את איי הבתולה, איי קיימן, ליכטנשטיין, מלטה, ועשרות מדינות נוספות. האם רשויות האכיפה יעשו שימוש בכלים העומדים לרשותן לצורך איתור משקיעים במטבעות דיגיטליים וביטקוין? סביר להניח שהתשובה לכך חיובית.       

האם אנחנו קרובים למהלך אכיפה רחב בתחום? לא ברור אבל בהחלט כדאי לעקוב. מה ניתן לעשות? כשאנחנו מדברים על סוגיות מיסוי – תמיד כדאי להקדים תרופה למכה. כדי לבחון את חשיפת המס שלכם, מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע ולפעול על פי המגבלות הרגולטוריות, וכך להימנע מסנקציה פלילית.

מחלקת המיסים במשרדנו בראשותו של עו"ד אמנון סמרה מטפלת בגילוי מרצון של נישומים מול רשות המיסים ומסייעת במקרים רבים בצמצום חשיפת לקוחותינו מול רשות המיסים ומס הכנסה.

אם רשות המיסים פנתה אליכם, או שאתם שוקלים הליך של גילוי מרצון, מוזמנים לפנות למשרדינו.

צרו איתנו עכשיו קשר באחת הדרכים הבאות:
1. התקשרו עכשיו למספר 03-6016565 או ישירות לנייד 052-5253237
2. שלחו לנו מייל  [email protected] עם השם והטלפון שלכם וניצור אתכם קשר בהקדם.
3. מלאו את הפרטים כאן בתיבה וניצור איתכם קשר בהקדם.

עו"ד גיא סרוסי מתמחה במטבעות קריפטוגרפים

מחכים לייעץ לכם, עו״ד גיא סרוסי וצוות המשרד

רוצים לקבל מאיתנו את החדשות והעדכונים הכי חמים בעולם המשפט?

מתחייבים לתוכן משפטי איכותי

מאמרים נוספים